Cablare Spekon 2 fire/4 fire

Forum Dynacord Romania Forums Tips-uri Cablare Spekon 2 fire/4 fire

Acest topic conține 1 reply, are 2 voices, și a fost creeat de catre  Catalin 1 an în urmă.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #376

  Dynacord Romania
  Keymaster

  Salutare tuturor,

                                                                                                                     

  Cablu boxa cu 2 fire(NL2FX)                                                                                                                                                                   Cablu boxa cu 4 fire(NL4FX)

   

  Vom face un topic micut pentru a va arata diferenta dintre cablul de boxa in 2 fire cu mufa speakon NL2FX, si cel cu 4 fire cu mufa speakon NL4FX, folosit in special la boxe bi-amp si sisteme , precum Dynacord XA 2 PRO.

  Dupa cum putem obsesrva mai sus, la un cablu normal cu 2 fire, semnalul amplificat se va conecta la 1+ si 1-, fie ca folosim cablul pentru un top sau un subwoofer, in timp ce la cablul cu 4 fire, vom avea 2 semnale, primul conectat la 1+ si 1-, cel de-al 2-lea la 2+ si 2-. Cablul cu 4 fire este foarte util la sistemele in 2 cai, atunci cand dorim sa reducem numarul cablurilor, folosind astfel un sigur cablu din amplificator pentru o coloana de sistem, semnalul conectat la 1+ si 1- fiind procesat pentru subwoofer, in timp ce semnalul conectat la 2+ si 2- va fi procesat pentru top.

  #691

  Catalin
  Moderator

  Precizand ca avem 2 variante:
  -sa conectam cablu cu 4 fire avand speakon 4 poli la ambele capete pe puterile care au pe iesire Chanel A spekon 4 poli.
  -sa conectam cablu cu 4 fire avand 2 mufe speakon cu 2 poli la un capat si speakon 4 poli la celalalt capat, Valabil pentru puterile care nu au pe iesirea de Boxa Spekon cu 4 poli. In aceasta situatie, introducem mufa 1 (1+/1-) pe Chanel A (Speaker A) SI introducem mufa 2 (2+/2-) pe Chanel B (Speaker B).In general se respecta cutuma ca pe Iesirile Aplificatoarelor la Chanel A lucram cu frecventele joase si la Chanel B lucram cu frecventele Medii si Inalte. La amplificatoarele cu 4 iesiri avem Chanel A si C (respectiv Chanel 1 si 3) pentru joase si Chanel B si D (respectiv Chanel 2 si 4) pentru medii-inalte. Frecventele se pot seta direct din amplificatoarele care au DSP sau se pot seta prin alte dispozitive (DSP sau Crossovere) care se conecteaza la intrarile de semnal pe specificatiile de mai sus respectand directiile, pe intrarea A punem setare de joase si pe intrarea B punem setare de medii-inalte (pentru topuri).

  • This reply was modified 1 an în urmă by  Catalin.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

Trebuie să te loghezi pentru a puta raspunde la acest topic.