Catalin

Forum Replies Created

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: PowerMate 1000-3, Configuratii sisteme audio #753

  Catalin
  Moderator

  Buna ziua,
  La punctul 02 (Numarul Maxim de boxe – Sistem PA),
  difuzoarele din boxe nu se vor auzi la capacitatea optima, pentru ca nu primesc puterea suficienta!
  De aceea este foarte bine exemplificat mai jos, pentru cei care insista cu punerea in functiune a sistemelor audio cu 6 boxe pe PM 1000-3.

  in reply to: Cablare Spekon 2 fire/4 fire #691

  Catalin
  Moderator

  Precizand ca avem 2 variante:
  -sa conectam cablu cu 4 fire avand speakon 4 poli la ambele capete pe puterile care au pe iesire Chanel A spekon 4 poli.
  -sa conectam cablu cu 4 fire avand 2 mufe speakon cu 2 poli la un capat si speakon 4 poli la celalalt capat, Valabil pentru puterile care nu au pe iesirea de Boxa Spekon cu 4 poli. In aceasta situatie, introducem mufa 1 (1+/1-) pe Chanel A (Speaker A) SI introducem mufa 2 (2+/2-) pe Chanel B (Speaker B).In general se respecta cutuma ca pe Iesirile Aplificatoarelor la Chanel A lucram cu frecventele joase si la Chanel B lucram cu frecventele Medii si Inalte. La amplificatoarele cu 4 iesiri avem Chanel A si C (respectiv Chanel 1 si 3) pentru joase si Chanel B si D (respectiv Chanel 2 si 4) pentru medii-inalte. Frecventele se pot seta direct din amplificatoarele care au DSP sau se pot seta prin alte dispozitive (DSP sau Crossovere) care se conecteaza la intrarile de semnal pe specificatiile de mai sus respectand directiile, pe intrarea A punem setare de joase si pe intrarea B punem setare de medii-inalte (pentru topuri).

  • This reply was modified 6 luni, 4 săptămâni în urmă by  Catalin.
  in reply to: De ce nu se mai aud boxele ca la inceput ? #472

  Catalin
  Moderator

  Salut
  Cauzele sunt multiple. Principala cauza este utilizarea lor necorespunzator, adica:
  -Fortarea topurilor pentru frecventele joase. Sunt foarte multi care au sisteme de sunet compuse numai din topuri fara basi. Folosirea topurilor si in scopul de a produce frecventele foarte joase(basi) cauzeaza, adica grabeste uzarea difuzorului de banda larga (medii-joase) si duce la scaderea performantelor acustice.
  Solutia exista si este de doua feluri:
  1.Sa nu lipseasca din componeta sistemelor audio BASII (asa completezi sunetul avand toata plaja de frecventa joase-medii-inalte).
  2.In functie de aplicatiile audio la care prestati, trebuie sa adaptezi Sistemele Audio prin completarea lor si prin reglaje. Exista reguli in ingineria audio care stabilesc ce echipamente trebuiesc folosite si cum. DE EXEMPLU – nu poti sa te duci cu 2-4 topuri sa prestezi la un eveniment de mare anvergura in saptiu deschis, daca acestea nu sunt proiectate pentru asemenea aplicatii!
  Revin la intrebare:
  Solutia pentru recuperarea performantelor acustice anterioare, pentru boxele dumneavoastra este sa faceti Rekone-Kit la difuzoare.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)